| Информације | Новости |

НОВОСТИ

ДЕЦЕМБАР 2016.

20.12.2016.

ИНТЕРАКТИВАН ОДНОС СА ПУТНИЦИМА

Предавања за средњошколце

ЈКП ГСП "Београд" у континуитету негује интерактиван однос са корисницима јавног градског превоза. У складу са овим опредељењем одржано je и предавање на тему електробуса и то за 33 ђака и два професора Техничке школе за дизајн коже из Београда, у уторак 20. децембрa 2016. године у 09:00 часова у сали СП "Нови Београд".

О предностима увођења аутобуса на електрични погон говорили су ђацима Душан Савковић, извршни директор за електроподсистем и Слободан Мишановић, пројект менаџер.

Иницијатива је потекла од Техничке школе за дизајн коже, која је упутила молбу да њени ученици смера Техничар за заштиту животне средине посете ГСП и упознају се са предностима увођења нових Е аутобуса.

У допису између осталог пише: "Ученици наше школе образовног профила Техничар за заштиту животне средине у оквиру наставних предмета "Извори загађења животне средине" и "Загађивање и заштита ваздуха" изучавају као један од фактора управо утицај саобраћаја на загађивање ваздуха. Са задовољством смо пропратили вест да ГСП уводи нове аутобусе који користе алтернативне енергетске изворе при чему се штеди енергија и значајно смањује загађење ваздуха."

Средњошколци су детаљно упознати са идејом о увођењу нових електробуса, начину њиховог рада, економској исплативости, доприносу заштите животне средине и даљим плановима у смислу повећања овакве врсте превоза - баш као што је и предвиђено у молби коју је Школа упутила градском превознику.

Градско саобраћајно предузеће непрестано развија интерактиван однос са корисницима услуга, едукује и анимира са јасном поруком - ГСП је ваш превозник. На тај начин реализује своје опредељење за нови концепт односа са путником, као друштвено - одговорна компанија, као сервис мобилности Београђана.

почетак стране


ДЕЦЕМБАР 2016.

17.12.2016.

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ГСП

Помоћ најстаријима

У просторијама Дома Бежанијска косa, који послује у оквиру Геронтолошког центра Београд, у суботу, 17. децембра 2016. године у 11 часова, извршена је примопредаја средстава које је ЈКП ГСП "Београд" прикупио за ову установу. Прикупљена средства директору Центра уручио је Жељко Милковић директор градског превозника.

- Ми настојимо да покажемо пажњу према нашим суграђанима који су изградили ову нашу садашњост, који нам помажу да изградимо бољу будућност. Ово је један мали знак пажње, надамо се да ћемо и даље суделовати у оваквим акцијама. Бојим се да смо кроз неки период заборавили да будемо хумани једни према другима, да показујемо пажњу и интересовање. Надам се да ћемо овим чином то променити и да ће у будућности бити више сарадње, боље сарадње и више пажње и према млађим као и према старијим суграђанима - рекао је директор Милковић.

Директор Геронтолошког центра Сузана Мишић захвалила се речима: "Оно што је најважније је то да нас пријатељи из ГСП нису заборавили, да су у духу новогодишњих празника и неке да кажем предпразничне еуфорије данас са нама, да су своје време посветили људима који живе у Геронтолошком центру Београд, да се дружимо и да добрим примером показујемо другима како је добро и како је лепо бити одговора и како је важно својим примером васпитавати млађе генерације."

Сарадња ГСП и Дома Бежанијска коса успостављена је почетком октобра, када се ова позната установа за бригу о старим лицима обратила градском превознику са молбом за помоћ у виду укључивања у Акцију прикупљања чепова са пластичних флаша, као и Акцију прикупљања половне одеће. С обзиром на то да се у ЈКП ГСП "Београд" традиционално успешно реализују хуманитарне акције, на молбу Геронтолошког центра је позитивно одговорено и одмах се приступило конкретним активностима.

Резултат позитивног приступа у овом случају је велики број прикупљених пластичних чепова, преко 10000, и знатне количине половне одеће.

После примопредаје, подељене су захвалнице свима који су учествовали у овој акцији за боље сутра наших најстаријих суграђана.

Овим је градски превозник још једном, у пракси, потврдио своје јасно опредељење друштвено одговорне компаније, односно чињеницу да у континуитету учествује у свим акцијама које могу допринети квалитетнијем животу Београђана.

почетак стране


ДЕЦЕМБАР 2016.

01.12.2016.

ЈКП ГСП „БЕОГРАД" - АМБАСАДОР У ПРИМЕНИ АЛТЕРНАТИВНИХ ГОРИВА У 2016. ГОДИНИ

Престижно признање

На Међународном форуму "Алтернативна горива – јуче, данас и сутра", одржаном од 29. до 30. новембра ове године у Стубичким топлицама у Хрватској, ЈКП ГСП „Београд" добио je престижно признање - Амбасадор у примени алтернативних горива у 2016. години.

У име ЈКП ГСП „Београд" награду је 30. новембра 2016. преузео директор Жељко Милковић и том приликом рекао:

-Велика је част и одговорност добити овакво признање како за нашег оснивача, град Београд који је на овом пројекту пружао несебичну подршку кроз све релевантне институције тако и за све запослене у ЈКП ГСП „Београд" који су вредно, предано, даноноћно радили да би нашим суграђанима пружили безбеднију и здравију животну околину. Срећни смо што је наш мали допринос на микро нивоу препознат на макро нивоу и позивамо све представнике и учеснике ЈГП свих градова Европе да дају свој мали допринос буђењу еколошке свести, јер како су и моје колеге рекле - своју земљу нисмо добили од наших предака већ смо је позајмили од своје деце. Хвала вам од срца.

Ова награда додељује се у складу са Директивом 94/14 ЕU, на основу критеријума заједничког Већа за међународну сарадњу и координацију пројеката, анализирајући све досадашње активности и пројекте које je ЈКП ГСП „Београд" реализовао на подручју алтернативних горива.

Презентација о увођењу аутобуса са чисто електричним погоном у Београду коју је одржао Слободан Мишановић, пројект менаџер ГСП, изазвала је убедљиво највеће интересовање и пажњу свих присутних. У наставку посетиоци Форума поставили су велики број питања који се односио на различите аспекте реализације овог пројекта. Директор Жељко Милковић и извршни директор Душан Савковић имали су готово получасовну дискусију и давали одговоре на многобројна питања.

На позив госпође Љубе Жгеле, директорке ЗЕТ Загреб, наредног дана организована је посета овом предузећу - највећој компанији за јавни превоз у Хрватској.

Делегација ЈКП ГСП „Београд" посетила је и градоначелника Загреба, господина Милана Бандића, који је честитао нашој компанији на признању које је додељено на међународној конференцији и захвалио се на посети граду Загребу и компанији ЗЕТ.

почетак стране


НОВЕМБАР 2016.

30.11.2016.

СИНИША МАЛИ, ГРАДОНАЧЕЛНИК БЕОГРАДА ПОСЕТИО СП „КОСМАЈ"

Прва реконструкција од 1974. године

Синиша Мали, градоначелник Београда, Борко Милосављевић, помоћник градоначелника, Душан Рафаиловић, градски секретар за саобраћај, директор ЈКП ГСП „Београд" Жељко Милковић са сарадницима и председници репрезентативних синдиката ГСП обишли су 29. новембра радове на реконструкцији СП „Космај". Први човек Београда том приликом је рекао да је у питању инвестиција вредна 95 милиона динара, као и да ће уложени новац допринети побољшању услуга ГСП, али и безбедности саобраћаја на градским улицама. Према његовим речима, новац за реконструкцију Погона није обезбеђен кредитом, већ уштедама.

– Свакодневно се трудимо да унапредимо начин рада ЈКП ГСП „Београд" и то не само куповином нових аутобуса. Подсетићу да је током претходне две године купљено 55 нових возила, а да ћемо током следеће године обавити куповину још 30 зглобних и 10 соло аутобуса. Ипак, ради се и на инвестицијама које грађани не могу да примете на улицама, попут инвестирања у погоне где се возила сервисирају. Ово је први случај од изградње Погона „Космај" да се улаже у ове гараже и паркиралишта – рекао је Мали. Надаље је нагласио да Град Београд заједно са руководством предузећа ради и на обезбеђивању средстава за сређивање погона на Карабурми, као и да:" Све ово доприноси безбедности саобраћаја у нашем граду, јер ће возила градског превозника сигурно бити још боље сервисирана, одржавана и контролисана. На тај начин мењамо Београд и добијамо боље Градско саобраћајно предузеће ."

– У последње три године, од када смо почели са озбиљним корацима у стабилизацији ГСП, мислим да је ово предузеће у далеко бољој ситуацији него што је било. Ипак, то је далеко од жељеног стања, јер желимо да ГСП добија далеко мање субвенције од града него што је сада случај. Апелујем на грађане да купују карте за превоз, јер је свака продата карта инвестиција у пројекте попут овог, сређивање аутобуса и куповину нових возила. Ако будемо успели да мерама штедње дођемо до новца у току наредне године, кренућемо и са реконструкцијом старих чешких трамваја. Желимо да ти трамваји буду обновљени, са клима-уређајима и интернетом – поручио је градоначелник.

– Средства која смо на тај начин обезбедили усмеравамо тамо где су највеће потребе. Приоритети за ГСП у овом тренутку су погони и обнављање возног парка. Следеће године желимо да обезбедимо нове униформе за возаче, како зимске тако и летње. На тај начин показујемо запосленима да Град Београд и руководство предузећа брину о њима. Из дана у дан радимо све више на унапређењу услуга градског превозника, јер желимо да Београђани буду још задовољнији радом ГСП – истакао је Синиша Мали.

Директор ГСП Жељко Милковић, захвалио се градоначелнику на подршци и нагласио жељу руководства да квалитет услуга буде побољшан. „Ово су први радови у Погону „Космај" од 1974. године, када је саграђен. Радимо на побољшању квалитета услуга које пружамо, али нећемо сигурно заборавити ни наше запослене, како возаче тако и мајсторе који раде на одржавању возила – рекао је први човек ЈКП ГСП „Београд".

Зоран Антић, председник самосталног синдиката ГСП истакао је да је реконструкција Погона „Космај" велики дан за ГСП и изразио наду да ће до јула следеће године радови бити завршени. „Ово је изузетан пример сарадње Града Београда и репрезентативних синдиката. Морам да нагласим да велику улогу у свему има и помоћник градоначелника Борко Милосављевић, који је дошао овде, видео каква је ситуација и након тога постигао договор са градоначелником да се крене са реконструкцијом Погона – рекао је Антић.

почетак стране


НОВЕМБАР 2016.

08.11.2016.

СТАЛНА ОБНОВА ВОЗНОГ ПАРКА

Стигло још 10 нових аутобуса

У уторак, 8. новембра 2016. године у 10 часова, господин Синиша Мали, градоначелник Београда, Борко Милосављевић, помоћник градоначелника, Александар Вићентић, директор А.Д. „Икарбус" и Жељко Милковић, директор ЈКП ГСП „Београд", присуствовали су испред Старог двора примопредаји 10 нових нископодних соло аутобуса градског типа са ознаком ИК- 112 М.

– Данас је стигло 10 нових аутобуса у погоне ЈКП ГСП „Београд". То су потпуно нови „Икарбусови" аутобуси са камерама унутар возила и споља, са климом и бежичним интернетом, као и местима прилагођеним за особе са инвалидитетом. Треба нагласити да смо пре нешто више од месец дана ГСП испоручили такође 10 нових возила, а да ће још 10 бити испоручено у јануару. Укупно ове и прошле године, Град Београд је обезбедио свом саобраћајном предузећу 55 нових возила, од чега су пет електробуси и 50 соло аутобуси – нагласио је градоначелник.

– Осим инвестиција у аутобусе, уложићемо преко два милиона евра у погон „Космај". То је тренутно најслабије опремљен погон ГСП-а, а радови ће почети већ следеће недеље. У питању је обнављање комплетне инфраструктуре тог погона, како бисмо грађанима омогућили још комфорнији и квалитетнији превоз. Радимо све што можемо да побољшамо квалитет превоза како би се Београђани возили у новим, чистим и лепшим аутобусима. Ускоро ћемо моћи да кажемо да је скоро пола возног парка ГСП обновљено – додао је Синиша Мали.

Према његовим речима, следеће године биће набављено још најмање 30 нових зглобних аутобуса и 10 соло аутобуса, што значи да ће за само неколико година ГСП бити обезбеђено скоро 100 нових возила.

– Обећали смо да ће ЈКП ГСП „Београд" стати на ноге, али морам да кажем да нисам задовољан наплатом карата. Још увек нисмо дошли до тога да сви који користе јавни превоз плаћају карте, али сам задовољан и поносан на чињеницу да Београђане превозе аутобуси домаћег произвођача. На тај начин спајамо лепо и корисно и подржавамо напоре Владе Републике Србије, која настоји да запошљава домаћа предузећа и домаће раднике – подсетио је Мали.

Директор ЈКП ГСП „Београд" Жељко Милковић рекао је да ће нови аутобуси бити на улицама већ сутра, углавном на линијама које саобраћају у Земуну, док ће три бити распоређена за школски превоз.

– Важно је напоменути да је 5. децембра отварање тендера за школске аутобусе, што значи да ћемо средином следеће године добити 12 школских аутобуса. ЈКП ГСП „Београд" је остварио одличне резултате у смањењу потрошње горива, око два одсто, а ако узмемо у обзир да ГСП месечно потроши око 2.800.000 литара горива, јасно је да смо успели да уштедимо велики новац. Ове године је око 100 возача прошло едукацију за „еко-вожњу", а како следеће године планирамо да још 300 до 400 прође ту обуку, уштеде ће сигурно бити још веће – истакао је Милковић.

Набавком и испоруком нових возила, у континуитету се реализује план Оснивача, Скупштине града Београда, о обнови возног парка највећег градског превозника.

почетак стране


СЕПТЕМБАР 2016.

19.09.2016.

ПРВИ ПУТ У ГСП

Лиценце за возаче трамваја

Нови систем линценирања возача трамваја, по коме ће они морати да поседују дозволу за управљање тим возилом, почео је обуком 21 новog кандидата, 19. септембар 2016. године у малој сали Саобраћајног погона „Нови Београд". Овај пројекат реализују Агенција за безбедност саобраћаја (АБС) и Градско саобраћајно предузеће „Београд" (ГСП).

Првог дана обуке Слободан Карличић, помоћник директора Агенције за безбедност саобраћаја у сектору за возаче је рекао да се ради о новом процесу који је поверен Агенцији, која је до сада издала 441 дозволу за управљање трамваја возачима који су до сада возили трамвај, на основу стечених права.

-Надам се да ће бити успешни возачи трамваја и да ће добити дозволе након спроведене теоријске и пратичне обуке, поручио је Карличић додајући да дозволу издаје Агенција за безбедност саобраћаја са роком важења од пет година.

Драган Ристановић, извршни директор за људске ресурсе рекао је да је ГСП годишње потребно од 15 до 20 возача. Он је истакао да се мора издвојити процес обуке од процеса запошљавања, односно, пријема у радни однос.

-Направили смо један период када није вршена обука у претходних годину дана тако да већ имамо недостатак једног одређеног броја возача. Надамо се да ће за четири месеца, колико је план да траје обука, кандидати успешно завршити и да ћемо моћи одмах да их укључимо у посао, казаоје директор Ристановић.

Да би кандидат добио дозволу за управљање трамвајем мора прво да прође обуку која се састоји из теоријског и практичног дела. Обуку организује Агенција, а спроводије наше предузеће према Програму из Правилника о обуци, начину спровођења испита и вођењу евиденције за возача трамваја, и то у трајању од 10 дана (60 часова), за теоријски део и 43 дана (90 часова) за практични део. Теоријски део испита у полагаће се у Агенцији за безбедност саобраћаја, док ће практични део полагати у ГСП пред комисијом чији ће чланови бити из Агенције и ГСП.

Кандидати који буду положили испит подносе Агенцији захтев за издавање дозволе. Поред положеног испита, законом је предвиђено, да возач мора да има најмање 21 годину, да поседује важећу возачку дозволу најмање "Б" категорије, да је здравствено способан и да нема изречене мере забране управљања моторним возилом. Дозволу издаје Агенција за безбедност саобраћаја са роком важења од 5. година.

почетак стране


СЕПТЕМБАР 2016.

15.09.2016.

Желимо брз опоравак

Директор ЈКП ГСП „Београд", Жељко Милковић и ПР ЈКП ГСП „Београд" Јована Пауновић посетили су данас у Универзитетској дечијој клиници „Тиршова" малишана који је 14.9.2016. године повређен приликом саобраћајне несреће када је „школски" аутобус ЈКП ГСП „Београд" ударен од стране путничког аутомобила у Бусијама.

Представници ЈКП ГСП „Београд" су пригодним поклоном обрадовали малишана и пожелели брз опоравак.

почетак стране


СЕПТЕМБАР 2016.

05.09.2016.

ГРАДСКИ ПРЕВОЗНИК И ОДРЖИВИ РАЗВОЈ – ORGANIC LIVE FEST 2016

У друштву заштитника природе

Своје активно учешће у друштвено-одговорним пројектима, који између осталог за циљ имају подизање свести суграђана о одрживом развоју, ЈКП ГСП „Београд" је потврдио и активним учешћем на овогодишњем „Оrganic live fest 2016", који је одржан 3. и 4. септембра 2016. године у Топчидерском парку под слоганом „Будућност је данас!"

У прекрасном зеленом амбијенту Топчидерског парка поред еко куће, еко трга, органске улице и соларне бине нашао се и наш аутобус на електрични погон, синоним возило за заштиту животне средине.

Београђани који су тог викенда посетили овај „зелени" фестивал нису пропустили прилику да разгледају најновије београдско возило – електробус.

почетак стране


СЕПТЕМБАР 2016.

01.09.2016.

ОРИЛО СЕ ПРВОГ СЕПТЕМБРА НА ТРГУ РЕПУБЛИКЕ

Волим Београд волим ГСП

У присуству господина Андреје Младеновића, заменика градоначелника Београда и господина Жељка Милковића, директора ЈКП ГСП „Београд", првог септембра на Тргу републике, тринаести пут заредом одржана је традиционална манифестација – „Са ГСП-ом од првог разреда".

„Волим Београд, волим ГСП", орило се тачно у подне на најпознатијем београдском тргу, када су мали гсповци поздрављали ђаке прваке и тако им на најлеши могући начин пожелели срећан полазак у школу.

– Ово је и сјајна промоција предузећа које је жила куцавица главног града, а без њега не можемо ни да замислимо живот у Београду. На овај начин промовишемо ово градско предузеће, али и све оно што радимо. То је најбоље урадити са младима у овом узрасту како би они превоз доживели као своје средство. Тако ћемо сви заједно имати квалитетан, добар превоз и одржаћемо ниво који данас имамо, а сигурно је да тежимо да он буде и квалитетнији – истакао је Младеновић. Исто тако, истакао је да су на платоу испред споменика кнезу Михаилу представљена два возила; један је пример како су аутобуси некада изгледали (Лејланд), а други – електробус - је један од најмодернијих аутобуса данашњице.

- То се учи од најмлађег узраста, а ово је прилика да деци укажемо на то да буду савесни. Драго нам је да учествујемо у једном од њихових најважнијих корака у животу, а то је почетак образовања. Очување имовине ГСП је од велике важности јер само на тај начин можемо да градимо будућност Београда, али и ГСП-а – нагласио је директор Милковић.

Шарени балони и бомбоне били су саставни део и овогодишње популарное манифестације, а најмлађи су били даривани са пригодним поклонима за срећан почетак школске године.

почетак стране


СЕПТЕМБАР 2016.

01.09.2016.

OД ПРВОГ СЕПТЕМБРА У БЕОГРАДУ

Прва линија електричних аутобуса у Европи

Градоначелник Београда господин Синиша Мали и његова екселенција Ли Манчанг, амбасадор Републике Кине у Србији присуствовали су промоцији пет електричних аутобуса кинеске компаније Хајгер 1. септембра 2016. године.

Тако је Београд први у региону добио модерна, енергетско-еколошки најсавременија возила за јавни превоз, којима ће се грађани превозити од Вуковог споменика до Белвила. Пројекат набавке нових електробуса ЈКП ГСП „Београд" је реализовао у сарадњи са Секретаријатом за заштиту животне средине и Секретаријатом за саобраћај града Београда.

– Ово је први пут у историји нашег града да ће грађане возити електробуси и то најсавременији са супер кондензатором, без батерија, чиме је и повећан његов капацитет. Имаћемо максимално комфорне и модерне аутобусе, унапредићемо наш градски саобраћај, али и екологију и здравље људи јер ови аутобуси не троше гориво и нечујни су. Тиме дајемо једну лепу поруку свима да се град Београд мења, правимо кораке напред – рекао је на примопредаји електробуса градоначелник.

Ли Манчанг је рекао да је изузетно срећан што је амбасадор Кине у Београду, а још је срећнији као Београђанин. „Моја жеља је да се настави заједничка сарадња између наше две земље. Разговарао сам са представницима наше компаније и учинићу све да их доведем у Београд како би овде отворили линију производње оваквих аутобуса" – рекао је Ли Манчанг. Директор ГСП-а Жељко Милковић истакао је да очекује да ће се овај тренд модернизације возила наставити и у наредним годинама и додао да верује да ће у данима који следе наши суграђани бити задовољни, а њихова подршке значи плаћање превоза јер без тога нема напретка и иновација.

Свечаној промоцији електробуса присуствовали су представници компаније Чериот Моторс, Секретаријата за заштиту животне средине, Секретаријата за саобраћај, Дирекције за јавни превоз, као и бројни представници медија.

почетак стране


АПРИЛ 2016.

18.04.2016.

САОБРАЋАЈНИ ПОГОН „ЦЕНТРАЛА"

Нова линија за прање трамваја

Нова савремена линија за прање свих типова трамваја пуштена је у рад у понедељак, 18. априла 2016. године у 10 часова, у присуству градоначелника Београда, господина Синише Малог.

Линија за прање трамваја финансирана је из сопствених средстава градског превозника, а укупна вредност радова је преко 79 милиона динара. Радови су започети 13.11.2015. године и завршени су месец дана пре уговореног рока од 6 месеци.

Нова перионица, прва те врсте у Србији, порталног је типа и омогућиће прање свих типова трамваја. Бенефити: повећаће се број опраних возила за 30%, квалитет прања и воскирања, а смањиће се потрошња воде употребом рециклиране воде за око шест милиона литара.

Вода која одлази у канализацију биће чистија, што ће допринети очувању и заштити животне средине. Повећана је и безбедност прања. Истим кључем се искључује напон у контакној мрежи, а у другој кључаоници процес прања пушта у рад. Тиме се смањује време самог процеса прања и надаље рационализује рад трамвајског подсистема.

Гаранција на опрему је 24 месеца, а радни век 25 година. Обезбеђен је сервис и резервни делови у гарантном и ван гарантном року.

Подсећања ради, стара перионица изграђена је давне 1988. године, када је почео са радом Саобраћајни погон „Централа".

Пуштањем у рад нове линије за прање трамваја у континуитету се наставља реализација плана Оснивача Скупштине града Београда и ЈКП ГСП „Београд" на повећању квалитета услуге јавног градског превоза; модернизације и рационализације рада градског превозника.

почетак стране


АПРИЛ 2016.

15.04.2016.

САОБРАЋАЈНИ ПОГОН „ЦЕНТРАЛА"

Ђаци су наши драги путници

Овог пролећа, Јавно комунално предузеће Градско саобраћајно предузеће „Београд", наставило је са реализацијом пројекта под слоганом „Ђаци су наши драги путници". Тако је 7. и 14. априла 2016. године, више од 400 ученика издвојених одељења Основне школе „Олга Петров" из Падинске Скеле, заједно са својим учитељицама, посетило Саобраћајни погон „Централа" на Новом Београду. Издвојена одељења су из Врбовског, Дунавца, Бесног Фока, Јабучког Рита, Глогоњског Рита, Ковилова и Товилишта. Посетиоци су обишли трамвајски погон, сервисне радионице и разговарали са запосленима.

Приликом посета Саобраћајном погону „Централа" деца су била подељена у по две групе, прва у термину од 10 часова, а друга у 13 часова.

Ученицима и њиховим учитељицама домаћини су били директор ЈКП ГСП „Београд" Жељко Милковић, извршни директор СП „Централа" Златомир Анђелић и сарадници. Посети малих суграђана 14. априла, присуствовао је Александар Јовичић, одборник у Скупштини града.

  • Ово су наши најдражи гости; до сада је у посети трамвајском погону било преко хиљаду основаца. Уверени смо да ће ови мали људи израсти у дивне велике људе који ће једног дана бити савесни грађани, плаћати превоз и чувати свог превозника, рекао је Жељко Милковић.
  • Захваљујемо се директору ГСП што нам је омогућио ово дивно дружење са децом из издвојених одељења, ђацима из Бесног фока, Глогоњског рита, Товаришта, насеља која су удаљена од центра Београда и којима желимо да имају квалитет живљења као и њихови вршњаци у централним градским општинама. Била је ово лепа едукација за основце и уверен сам да ће ова традиција дружења са ђацима се наставити и у ГСП и у другим комуналним предузећима, истакао је Александар Јовичић.

Гостима су овом приликом подељени и пригодни поклончићи. Циљ пројекта је да у непосредној комуникацији ЈКП „Београд" развија интерактиван однос са корисницима услуга, едукује и анимира најмлађе, укаже на значај и очување јавног превоза са поруком „ГСП је ваш превозник".

Акција „Ђаци су наши драги путници" почела је у мају прошле године посетом ученика из Земуна, тако да је безмало 1000 деце до сада посетило ЈКП ГСП „Београд". Акција ће бити настављена и у наредним месецима.

почетак стране


АПРИЛ 2016.

13.04.2016.

У САОБРАЋАЈНОМ ПОГОНУ „НОВИ БЕОГРАД"

Нови паркинг простор

У среду, 13. априла 2016. године у 14 часова, у присуству градоначелника Београда, господина Синише Малог, у Саобраћајном погону „Нови Београд", Агостина нета 1, представљен је нови паркинг простор овог погона за 75 возила. Овом догађају присуствовали су представници оснивача и Жељко Милковић , директор ЈКП ГСП „Београд" са сарадницима.

Нови паркинг простор финансиран је из сопствених средстава градског превозника, а укупна вредност радова је преко 30 милиона динара. Радови су започели 23.11.2015. а завршени 04.04.2016. године.

Према највишим европским стандардима, асфалтирано је 11.000 квадратних метара , чиме су створени сви потребни услови за паркирање возила највећег аутобуског погона. Нови, уређени паркинг биће место на коме ће се сместити 33 зглобна аутобуса, 27 соло и 15 комби возила за специјални превоз.

пре...
...после
пре...
...после
пре...
...после
пре...
...после

почетак стране


ФЕБРУАР 2016.

12.02.2016.

ПРОМОТИВНА ВОЖЊА ТРАМВАЈА

Градоначелници Београда и Берна обишли ГСП „Београд"

Градоначелник Београда Синиша Мали и градоначелник Берна Александар Чепет обишли су 12. фебруара Градско саобраћајно предузеће „Београд" и учествовали у промотивној вожњи једним од донираних швајцарских трамваја од депоа ГСП до здања Београдске задруге.

Градоначелници два главна града обишли су и Kовачницу ГСП са машинама и алатима чија производња датира с почетка 20. века, као и трамваје из донације Владе Швајцарске који су стигли у Београд.

Обиласку највећег градског превозника на Балкану присуствовали су Жељко Милковић, директор JKP ГСП „Београд" и Жан Данијел Рух, амбасадор Швајцарске Конфедерације.

почетак стране


ЈАНУАР 2016.

27.01.2016.

ИСПОРУЧЕНА ПРВА ТУРА ТРАМВАЈА ИЗ ДОНАЦИЈЕ

Стари „швајцарци" као нови

Половином јануара нашем Предузећу испоручена је прва тура од 15 трамваја из донације Владе Швајцарске и базелских превозника БВБ и БЛТ, а на основу Уговора о донацији из фебруара прошле године. Уговор подразумева донацију 29 трамваја, 10 приколица и резервних делова града Базела и Владе Швајцарске Градском саобраћајном предузећу и граду Београду.

Наредна испорука од 14 трамваја завршена је 20. фебруара. Планирано је да у марту стигне 6 приколица и 70 тона резервних делова, док ће преостале 4 приколице бити испоручене до краја августа. Овим ће бити завршен пројекат донације базелских трамваја који је започет 2001 године и у оквиру кога је ЈКП ГСП „Београд" од Базела добио укупно 105 возних јединица (када стигне последњих десет приколица биће их 115) и велику количину резервних делова.

Као и сви претходни, и трамваји из ове испоруке су изванредно очувани, иако су били у експлоатацији четрдесетак година.

Наредних дана следе процедуре техничког прегледа, постављање инсталације за оверу карата, процедуре припреме за пуштање у рад. Очекујемо да ће се ови трамваји врло брзо укључити у саобраћај на београдским улицама.

почетак стране


ЈАНУАР 2016.

22.01.2016.

ПОТПИСАН УГОВОР ЗА НОВА ВОЗИЛА

Пет нових електробуса

У уторак, 19. јануара 2016. године, у просторијама ЈКП ГСП „Београд" потписан је уговор о испоруци пет нових нископодних соло аутобуса на електрични погон. Уговор су потписали Жељко Милковић, директор ЈКП ГСП „Београд" и Милен Милев, генерални директор „Чериот Моторса" из Софије. Потписивању уговора присуствовали су градоначелник Београда, Синиша Мали, помоћник градоначелника, Борко Милосављевић, директор Дирекције за јавни превоз, Угљеша Митровић и секретар за заштиту животне средине Горан Триван.

Градоначелник Синиша Мали је овом приликом рекао да је покренута нова страница у историји Градског саобраћајног предузећа, јер се први пут у историји града и ГСП набављају електрични аутобуси. Рок испоруке је 150 дана, а возила ће бити зелене боје.

- То је део нашег програма и плана консолидације ГСП, али и велика порука јер се ради о еколошки прихватљивим возилима. На овај начин Београд постаје део малог броја градова у свету који имају и користе електричне аутобусе. На улицама града дневно саобраћа око 700 аутобуса, стотину хиљада литара горива се троши дневно, што је око три милиона литара горива месечно.

Куповином електричних аутобуса решавамо еколошки проблем, јер нема емисије штетних гасова. Линија на којој ће саобраћати ова возила ће бити од „Сава центра" до Вуковог споменика. Тиме ће Београд бити прва престоница у Европи која ће имати једну линију само са електричним аутобусима – објаснио је градоначелник.

Директор ЈКП ГСП „Београд" Жељко Милковић истакао је следеће:
- Очекујемо да ће путници бити веома задовољни новим аутобусима. У питању је најмодернија технологија, а Београд ће бити први град у Европи који ће користити технологију кондензатора високог капацитета са брзим пуњењем. Овакву технологију користе Тел Авив, Техеран, а Грац преговара са овом компанијом о набавци аутобуса.

Генерални директор „Чериот Моторса" Милен Милев захвалио је Граду Београду на иновацијама које ће омогућити да српска престоница буде прва која ће имати овакву линију. Господин Милев је рекао и да је та компанија поносна на то што ће у Београду показати предности ове чисте, јефтине и поуѕдане технологије.

Ови електрични аутобуси имају капацитет од минимум 80 путника и мотори несметано функционишу на спољној температури од минус 20 до плус 50 степени. Време пуњења на терминусима је десет минута и возило је спремно за вожњу наредних 20 километара.

почетак стране


АРХИВИРАНЕ НОВОСТИ


Лист ГСП октобар 2015 Лист ГСП октобар 2016 Лист ГСП март-мај 2016 Лист ГСП фебруар 2016 Лист ГСП новембар-децембар 2015

Контакт телефони
Диспечерски центар 00-24
366-4040
Служба за медијски наступ
366-4047
Централа-оператери
366-4000
Говорни аутомат
30-33-370, 30-33-371
www.facebook.com

Место за Ваш банер

Место за Ваш банер

www.kudnikolatesla.rs

Место за Ваш банер Место за Ваш банер
Copyright: JKP GSP "Beograd" © 2016. produkcija: S.P.I.S.